BILLIG FRAKT till Sverige - från 90 SEK

LÄS MER
Leverans land

Bandsåg köparens guide - Varför köpa en bandsåg?

Bandsåg köparens guide - Varför köpa en bandsåg?

2 år sedan

En bandsåg av hög kvalitet är ofta den mest användbara maskinen och används frekvent i alla verkstäder, med flera viktiga fördelar.


Versatilitet

Staketet kan användas för precisa och raka skärningar

  • Såga stora timmer till hanterbara plankor.
  • Skär upp fanér för fint skåparbete.
  • Skär tappar för starka möbelfogar.
  • Ändrar enkelt och precist storleken på virke som ska användas på en svarv eller andra projekt.

Skapar ett brett urval för krokigt arbete

  • Skär cirklar och skålmaterial.
  • Skär former och avrundat arbete enkelt.
  • Skär formade ben, stolsryggar och andra möbeltillbehör.
  • Hela lådor kan skapas med en bandsåg.

Att luta bordet ger ännu fler alternativ

  • Precisa kantavfasningsskärningar.
  • Sammansatta geringsskärningar. Konturer och bredare tillämpningsområden.
  • Geringsspår och generösa solida bord tillhandahåller oändliga möjligheter för konturer och slädar för att fullborda alla typer av repetitiva uppgifter eller arbeten som kräver otrolig noggrannhet.



Kapacitet

Kapaciteten för avtryckskvot är exceptionell för de flesta bandsågarna:


Enkel att använda

Bandsågar är vanligtvis en av de roligaste maskinerna man kan arbeta med för att:

  • Arbetet trycks ner på bordet av bladet, så det kommer inte tryckas tillbaka mot dig, vilket händer med många andra maskiner.
  • Det är en av de tystaste maskinerna i verkstaden.
  • I stort sett alla bandsågens element kan justeras, så om det vid något tillfälle uppstår ett problem med ett tillämpningsområde eller en skärning finns det vanligtvis en enkel eller logisk justering som kan göras för att korrigera detta.


Värde

En bra bandsåg ger mycket valuta för pengarna, inte bara för att de är versatila, om du jämför priserna på en bandsågmen en annan av liknande kvalitetsnivå, funktion och prestanda, exempelvis, en bordssåg, kommer du snabbt attmärka att de är bråkdel av priset för andra maskiner med samma jämförbara nivåer.

Nyckelaspekter för bandsågskonstruktion

Bandsågens konstruktion har en stor betydelse för dess livslängd, exakthet och tillförlitlighet. Här visas de viktigast aspekterna som man ska ta hänsyn till när man köper en bandsåg och Record Powers produkter jämförs med konkurrenternas produkter som ligger på samma prisnivå.

Maskinramar

Ramen måste kunna stå emot de påfrestningarna som bladets spänningssystem skapar. En svag ram kan vanställas och orsaka att bandhjulslådorna dras samman och förstör maskinen.

Record Powers bandsågar

På våra största maskiner, är ramarna hopvikbara och svetsade av tjock stålplåt, samt designade med en bred räfflad rygg för extra rigiditet. Detta är kritiskt för de mer slitstarka maskinerna. Bandhjulslådorna är tillverkade med extra banddel för att öka rigiditet och styrka.

Andra bandsågar

Till och med på maskiner med stor kapacitet, många av våra konkurrenter svetsar fast bandhjulslådor på en standarddel med rullade ihåliga lådavdelningar för ryggen. Det här alternativet är endast lämpligt för små bänkmaskiner och har helt enkelt inte den adekvata styrkan och stelheten för att användas på större maskiner.

Bandhjul

Bandhjul är bladets drivmekanism. För en tyst och smidig skärprestanda är det viktigt att hjulen är välbalanserade. För precis bladspårning måste även däck av hög kvalitet fästas.

Record Powers bandsågar

Alla våra större bandsågar (BS300E uppåt) har starka, tunga bandhjul i gjutjärn för att öka svänghjulseffekten. De är dynamiskt balanserade och har tjocka gummidäck för enkel spårning och livslängd. Det här är viktig på större maskiner för att försäkra att de kan stå emot spänningskrafterna från större blad och hårdare tyngre användning.

Andra bandsågar

Många av våra konkurrenter använder lättviktade legerade hjul. Det här är lämpligt för små bandsågar men ger inte tillräckligt med styrka åt större maskiner, komprometterar därför deras prestanda.

Bladguide

Ändamålet med bladguider är att förhindra att bladet vrider sig under skärning. Guiderna kommer behövas justeras på nytt när olika bladbredder sätts fast och kräver ofta adaption även när samma bladbredd används, så enkel justering, bra åtkomst och klar sikt är en fördel. Bra stöd över en bred yta kommer ge de mest korrekta resultaten.

Record Powers bandsågar

Alla Record Powers bansågar har ett guidesystem som är enkelt att justera, vilket ger mer än tillräckligt med stöd gällande maskinens storlek. Speciellt SABRE-250, SABRE-350 och SABRE-450, erbjuder en snabb och enkel lösning för enkelt verktygsfri justering.

Andra bandsågar

Många av våra konkurrenter använder guidesystem som inte erbjuder tillräckligt med stöd, ofta använder de system som är utformade för små nybörjarmaskiner på mycket större modeller. Detta gör att det kan vara svårt och tidskrävande att justera korrekt med en rad olika verktyg.

Bladspänning

En kritisk faktor för korrekt rak skärning. Även ett blad med hög kvalitet kommer prestera dålig med felaktigt spänning. Springorna och glidmekanismerna på den övre bandhjulslådan måste vara tillräckligt starkt för att applicera tryck på upp till 20 000 psi och maskinens ram måste vara stark och tillräckligt stel för att inte förvrängas under dessa tryck.

Record Powers bandsågar

Våra spänningssystem varierar för hela utbudet, alla är noggrant och specifikt utformade för att tillhandahålla omfattande spänningsförmåga för maskinen. Speciellt SABRE-350 och SABRE-450, har starka fjädersystem med toppkälkor som visas och cam-action spänningsfrigöring.

Andra bandsågar

Många av våra konkurrenter använder lättare fjädrar och toppkälkor som helt enkelt inte kommer tillhandahålla adekvat spänning på deras större bandsågar, speciellt på bredare blad. Deras hjul kommer klara breda blad men utan tillräckligt med spänning kommer de inte kunna skära korrekt.

Staket

Ett styvt staket är viktigt för korrekta raka skärningar/ snitt. Det är även viktigt att staketet eller staketets montering kan justeras för att garantera att bordet och bladet inte flyttar på sig.

Record Powers bandsågar

Staketen på våra större bandsågar (BS300E och uppåt) har djupa strängsprutningar säkert monterade till borden på solida stålrör med klämmor i stål och gjutjärn. Strängsprutningarna i aluminium som man kan hitta på de mindre BS250 och SABRE-250 maskiner är en utmärkt lösning för maskiner av den här kapaciteten, då de tillhandahåller massor av stöd.

Andra bandsågar

De flesta av våra konkurrenter använder strängsprutningar i aluminium för staket och rälsmonteringar, samt på bandsågar med väldigt hög kapacitet. Det här håller nere kostnaderna en aning, men komprometterar maskinernas prestanda och är olämpligt för deras kapacitet.

Motorer

En motor av hög kvalitet som har massor av kraft är essentiell. Ju djupare du behöver skära, desto mer kraft kommer du behöva.

Record Powers bandsågar

Record Powers motorer är utformade för att tillhandahålla tillräcklig kraft för maskinernas kapacitet och är av den tysta fläktventilerade typen. Vi anger alltid klassificering för ineffekt och uteffekt tydligt, men de flesta av våra konkurrenter endast nämner endast ineffekt som motorkraft.

Andra bandsågar

Många av våra konkurrenter använder underdrivna motorer för deras bandsågar, vilket ger en dålig prestanda och minskar motorns livslängd. Motorns ineffekt anges vanligtvis endast, så för att få en korrekt jämförelse mellan varumärken, se till att ta reda på uteffekt också, vilket visar maskinens riktiga kraft.

Bord

Bordet är bandsågens stöd- och arbetsyta. Tillsammans med ripstaketet är det även utgångspunken från vilken många skärningar görs så en jämn och stark yta är helt klart en fördel. Det är även viktigt att bordet kan ställas in korrekt till 90º mot bladet så en solid bordsmontering med bra justering är en fantastisk fördel.

Record Powers bandsågar

Stora och tunga för maximalt stöd, våra högkvalitativa gjutjärnsbord är slipade till en polerad yta för att minimera friktionen, och premiumserien har geringsspår på vardera sidan om bladet för att möjliggöra skärning av en mängd olika vinklar med lätthet. Det högklassiga urvalet med höjdriktningstappar är en hel, dubbelsidig gjutning som ger styvhet samt har en kuggstångsväxlad bordslutning för att göra det enkelt att skapa korrekta vinklar, även med bara en hand. Höjdriktningstapparna sitter på ett fat ovanpå den nedre bandhjulslådan och har upphängningsskruvar för att göra exakt nivellering till en enkel uppgift.

Andra bandsågar

Många av våra konkurrenter använder mindre bord med maskinbearbetade ytor som kan förhindra att arbetsstycket utvecklas. De flesta har endast en geringsspår till höger om bladet, vilket gör det omöjligt att uppnå gering på breda arbetsstycken och de flesta har inte den kuggstångsväxlade lutningsmekanism, så de måste lutas för hand. Det här kan vara svåra att göra korrekt på stora maskiner med tyngre bord och du får ofta rörelse även när du försöker sätta den i läge samtidigt som du endast stöder den för hand.











Kommentarer
Very Black Store Oy, Ville Aalto - Experience with the YETI SmartBench CNC milling machine *
Very Black Store Oy, Ville Aalto - Experience with the YETI SmartBench CNC milling machine *
Hälsningar från Record Power-team
Hälsningar från Record Power-team
Ilmanpuhdistin parantaa verstaan työturvallisuutta - Video ja asiakkaan kokemus
Ilmanpuhdistin parantaa verstaan työturvallisuutta - Video ja asiakkaan kokemus
Record AC400 ilmanpuhdistaja säästää keuhkojasi
Record AC400 ilmanpuhdistaja säästää keuhkojasi
Djupgående: CamVac utbud för dammextraktor
Djupgående: CamVac utbud för dammextraktor
Record Power - CamVac dammextraktionsmaskiner - internationell framgångssaga
Record Power - CamVac dammextraktionsmaskiner - internationell framgångssaga
Vetenskapen bakom CamVacs dammextraktorer
Vetenskapen bakom CamVacs dammextraktorer
Yonawood rakensi tehokkaan purunpoistojärjestelmän viemäriputkista
Yonawood rakensi tehokkaan purunpoistojärjestelmän viemäriputkista
Festool KSC 60 - akkukatkaisusaha - odotettu uutuus
Festool KSC 60 - akkukatkaisusaha - odotettu uutuus
Festool tuo markkinoille akulliset järjestelmäimurit
Festool tuo markkinoille akulliset järjestelmäimurit
Record Power hög kvalitet Chuckar
Record Power hög kvalitet Chuckar
Käyttäjäkokemus: Record Herald sorvi - Kompakti Premium luokan puusorvi
Käyttäjäkokemus: Record Herald sorvi - Kompakti Premium luokan puusorvi
VIDEO: Hur man använder svarvningsverktyg
VIDEO: Hur man använder svarvningsverktyg
Finsk olympisk idrottares sommarserie - Bygga ett terrassbord av återvunnet material
Finsk olympisk idrottares sommarserie - Bygga ett terrassbord av återvunnet material
Esittelyvideo Record Power CamVac syklonipuruimureista - Englannissa tehtyä tehoa
Esittelyvideo Record Power CamVac syklonipuruimureista - Englannissa tehtyä tehoa
VIDEO: Record Sabre 350 mot Sabre 450; skillnaderna mellan premium bandsågar
VIDEO: Record Sabre 350 mot Sabre 450; skillnaderna mellan premium bandsågar
VIDEO: Funktionsprincipen för Record CamVac-cyklonen
VIDEO: Funktionsprincipen för Record CamVac-cyklonen
Projekt - Plywoodpanel med Festool CSC SYS 50 såg
Projekt - Plywoodpanel med Festool CSC SYS 50 såg
Miksi ostaa Record puuntyöstökone? - Mikä on paras vannesaha, puusorvi tai tahko?
Miksi ostaa Record puuntyöstökone? - Mikä on paras vannesaha, puusorvi tai tahko?
Coronet Herald, Envoy och Regent - Premium-klass svarvar
Coronet Herald, Envoy och Regent - Premium-klass svarvar
Record Svarvverktyg - Made in Sheffield UK
Record Svarvverktyg - Made in Sheffield UK
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode
Yeti changed BH Kitchens daily routines and helped the business to grow
Yeti changed BH Kitchens daily routines and helped the business to grow
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode *
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode *
Tee-se-itse-verstas hankki SmartBenchin asiakkaidensa käyttöön  
Tee-se-itse-verstas hankki SmartBenchin asiakkaidensa käyttöön  
Record Sabre-serien - Ny standard för premium bandsågar
Record Sabre-serien - Ny standard för premium bandsågar
Utveckling av Record Powers Svarvar
Utveckling av Record Powers Svarvar
Record Powers Hela SC Seriens utbud av chuckar
Record Powers Hela SC Seriens utbud av chuckar
Record Power - Käkutbud för SC Chuckar
Record Power - Käkutbud för SC Chuckar
Master carpenter Tingander Oy Experience with the YETI SmartBench CNC milling machine
Master carpenter Tingander Oy Experience with the YETI SmartBench CNC milling machine
VIDEO: Hur man justerar bandsågsbladet?
VIDEO: Hur man justerar bandsågsbladet?


Kolla också
Loading...