TALVIALE!
 Record ja Laguna puuntyöstökoneet, CMT-terät ja Bessey puristimet! KATSO TÄÄLTÄ

LUE LISÄÄ
Kirjaudu sisään
Toimitusmaa

POLAR BEAR - CNC-kone Lapin Yliopiston harjoittelukoululle

POLAR BEAR - CNC-kone Lapin Yliopiston harjoittelukoululle

9 kuukautta sitten

Oppilaitoskäyttöön monipuolinen ja modulaarinen CNC-kone

Toimitimme Lapin Yliopiston harjoittelukoululle Rovaniemelle CNC-koneen 1200x1200 kapasiteetilla. Kone on varustettu kouluvarustuksella ja imupöydällä. Suuri työstöala mahdollistaa työkalunvaihtajan ja pyörintäakselin asentamisen myöhemmin. Pienentämällä suunnittelemamme koneen ulkomittoja saimme monipuoliset mahdollisuudet tarjoavan laitteen mahdutettua rajalliseen tilaan.

Haastava kohde toimittaa

Kohde sijaitsi monen pienen oven takana, joten kone oli koottava paikalleen. Lisäksi tila oli rajallinen, mikä asetti haasteita suunnitteluun ja koneen suojakotelo tehtiinkin räätälöitynä.

Polar Bear - suomalainen CNC-konemallisto

Vuosien varrella karttuneet kokemukset CNC-koneiden myynnistä ja niiden toimituksista kouluille ja oppilaitoksille ovat vahvistaneet yrityksemme osaamista ja tietotaitoa CNC-koneista, niiden ominaisuuksista ja käytöstä. Koronapandemian mukanaan tuomat toimittajien tuotanto- ja toimitusvaikeudet vaikeuttivat kaiken tavaran saamista ja toimittamista. Tämän epävarmuuden keskellä meille syntyi ajatus tuoda CNC- koneiden tuotanto ja kehitys lähemmäs asiakkaitamme, eli Suomeen.

Kun saimme vahvistettua joukkoamme teollisuuden hitsausrobotteja ja automaatiojärjestelmiä huoltaneella ja kehittäneellä tuotesuunnitteluinsinöörillä sekä koneistustaustan omaavalla tuotekehittäjällä, käynnistimme oman CNC- konemalliston suunnittelun ja kehittämisen keväällä 2019.

Suunnittelun lähtökohtina toimivuus, saatavuus, huollettavuus ja kohtuullinen hinta

Malliston hintarakenne tuli pitää kohtuullisena. Tarkoitus ei ollut kehittää teollisuuden tarpeisiin sopivaa all-inclusive- ratkaisua, vaan konemallisto, jonka suurinkin kone olisi myös tavallisen CNC-koneista kiinnostuneen käyttäjän ulottuvissa. Kone tuli olla huollettavissa helposti ja varaosien saatavuus varmistettiin mahdollisuuksien mukaan standardiosien käytöllä ja suomalaisilla alihankkijoilla. Valmistajana meillä on luonnollisesti tarjota asiantunteva tuotetuki heti ensi kontaktista.

Piirikortiksi valittiin varmatoiminen eurooppalainen UCCNC, jota on käytetty muissakin eurooppalaisissa CNC-koneissa jo vuodesta 2011.

Kaksi mallistoa

Tällä hetkellä tarjoamme kahta mallistoa: EDU ja PRO. EDU-mallisto on nimensä mukaan suunnattu erityisesti oppilaitoksille, mutta se soveltuu lisäksi harrastajille ja ammattikäyttöön, kun ei vaadita tuotannolta suurempia nopeuksia. PRO-mallisto on järeämpi tarjoten enemmän kapasiteettia ja jopa 235 mm Z-akselin liikkeen.

Kommentit


Tilaa uutiskirjeemme - osallistu kuukausittaisen 100€ lahjakortin arvontaan!