KESÄKAMPANJA!
 Alennukset jopa -30% ja valitut koneet huipputarjouksissa! KATSO TÄÄLTÄ

LUE LISÄÄ
Kirjaudu sisään
Toimitusmaa

Festool märkäkuivaimurilla pesee myös auton penkit ja muut tekstiilit

Festool märkäkuivaimurilla pesee myös auton penkit ja muut tekstiilit

5 vuotta sitten

Ajatus lähti tästä: Matkailuauton penkit kaipasivat pesua; vuokrakäytössä vaaleat penkit likaantuvat nopeasti ja olimme aikeissa hankkia tekstiilipesurin. Tutkittuani asiaa tajusin, että Festool-imureidemme imutehot ylittivät reilusti katsomieni tekstiilipesurien imutehot ja Festoolin imurit soveltuvat veden imurointiin todella hyvin. Miksi en siis käyttäisi CTL Midi-imuriamme penkkien pesuun. Lue miten penkeille kävi!


Festool CTL Midi imuri ja matkailuauton penkkien peseminen

Mikä ero on Festoolin järjestelmäimurilla (märkäkuivaimuri) ja varsinaisella tekstiilipesurilla?

Tärkein ero varsinaiseen tekstiilipesuriin näytti olevan imusuulakkeen yhteyteen integroidun pesunesteen annostelusuuttimen puuttuminen. Tekstiili-imureissa on usein mahdollista suihkuttaa pesuneste suoraan imusuulakkeen vieressä olevasta omasta suuttimesta. Auton penkkien lika on kuitenkin usein niin pinttynyttä, että pesuaineen on hyvä antaa vaikuttaa ennen nesteen imurointia. Imurointia ei siis kuitenkaan välttämättä suoriteta heti pesunesteen suihkutuksen jälkeen, joten märkäimurin käyttäminen ei välttämättä ole sen hankalampaa kuin varsinaisen tekstiilipesurinkaan.

Vaihda märkäsuodatin tavallisen suodattimen tilalle ennen imurointia

Festoolin imurilla veden imuroimiseksi pitää tavallisen suodattimen tilalle vaihtaa märkäsuodatin NF-CT. Lisäksi imurin pölypussi tulee poistaa, jolloin vesi pääsee suoraan tyhjään säiliöön ja vältytään sotkulta. Imurin säiliön saa helposti irti ja se voidaan pestä suoraan hanan alla.

Penkki on hyvä ensin imuroida kuivana, sillä varsinkin saumoihin kertyy paljon likaa. Annostelin sen jälkeen pesunesteen erillisestä suihkupullosta suoraan penkin päälle. Tein suihkepulloon liuoksen pesuaineesta ja valkaisuaineesta. Jokainen tutkikoon itse mikä toimii, mutta pesuaine on tietysti oltava sellainen mikä sopii tekstiileille eikä pilaa muovi ja metalliosiakaan. Itse konsultoin pesuainemyyjää (Swipe) ja sain hyvät ohjeet. Ruiskutin ainetta reilusti ja annoin pesuaineen vaikuttaa n.5min ja imuroin nesteen pois.

Sopiva suulake löytyy Festoolin siivoussetistä - pieni harjallinen suutin osoittautui todella tehokkaaksi

Festoolin imurin mukana on aina järkevää hankkia jokin suulakesarja / siivoussetti. Itse käytin Siivoussetti kompakt D27/D36 K-RS-PLUS -sarjaa, joka on perussetti omassa Systainerissaan, eli pakattuna omaan kätevään muovilaatikkoon, jonka saa kiinni muihin Systainereihin ja myös imurin päälle (kuvassa). Sarjan mukana tuleva pieni harjallinen suutin osoittautui parhaaksi auton penkkien pesuun, sillä penkki on sen verran epätasainen, että suuremmat jäivät kantamaan liikaa ja imuteho ei suuntautunut kankaaseen. Harja mahdollisti samalla tekstiilin harjaamisen yhdessä imun kanssa, mikä osoittautui todella tehokkaaksi.

Tekstiilipesun tulos yllätti - penkeissä oli paljon syvälle uponnutta likaa

Ennen pesua penkissä oli näkyviä tahroja ja pinttynyttä likaa Pesun jälkeen penkki näytti kirkkaalta Imurin säiliössä oli käsittämätön määrä likavettä pelkästään kahden etupenkistä pesusta

Homma oli niin nopea ja helppo, että tuli pestyä samalla auton muutkin verhoilut

Samalla vaivalla tuli pestyä auton verhojen ja muiden verhoilujen öljy- ja muut tahrat. Sen verran kätevästi homma käytti: Suihkutus ainetta tahralle, harjalla hierominen ja tarvittaessa vähän vettä huuhtelun avuksi ja nesteen imurointi.

Jos omistat Festool imurin, on hyvä aika pestä omat kodin ja autojen tahraantuneet tekstiilit. Jos et Festool imuria vielä omista, niin tässä taas yksi hyvä syy investoida oma!

Kommentit